Docenten

Onze team

Natalja Toptchi

Ik begon met dans toen ik 3 jaar oud was, later, tijdens mijn HBO opleiding in Orel, waar ik tot choreograaf en pedagoog – balletmeester ben opgeleid, kwam ik met het internationaal repertoire in aanraking. Ik behaalde aan de Academie voor de Kunsten in Orel het Diploma met lof.
In 1994 werd aangenomen bij het Internationaal Danstheater, Amsterdam. Ik heb daar 13 jaar met plezier gedanst en veel ervaring opgedaan. Na afloop van mijn danscarriére ging ik Hatha Yoga en wijsbegeerte studeren bij de Saswitha opleidingen te Bilthoven.

Yoga gaf mij nieuw visie op beweging, en ik ben daar bewust van geworden van mijn innerlijke dans, waar adem, muziek en emoties zijn samengesmolten tot een diepe spirituele betekenis.
Voor 10 jaar  was ik  betrokken  bij artistieke leiding van Kalinka, Russisch-Oekraïns dans- en zangensemble in Rotterdam, waar ik de regie en choreografie voor lopende programma´s heb verzorgd.

Ik had de werelddans aan kinderen van oriëntatie en vooropleiding bij de Nationale Balletacademie van Amsterdam gegeven.
In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan ademhalingstechnieken en bewuste en gezonde manieren van bewegen.

Igor Kourchine

1984, het jaar dat ik met het jazzballet begon, veranderde mijn hele leven, ik was toen al 17 jaar. Binnen een jaar was ik voorbereid om verder gaan met de HBO dansdocent opleiding bij Orel Academie voor de Kunsten.
Van 1993 tot 2003 heb ik met plezier gewerkt bij het Internationaal Danstheater. Tien jaar internationale werelddans repertoire is de meest opwindende ervaring ooit. Sinds mijn eerste tournee naar India, Kathak dans is mijn passie geworden, daar ben ik met Natalja al een lange tijd mee bezig.

Na mijn danscarrière heb ik een IBL (Internationale Business en Languages) opleiding afgerond aan de HES Amsterdam.

Natuurlijk blijft de geleerde kennis sterk opgeslagen in je hoofd. Ik heb balletles gegeven aan kinderen van Kunstschaatsvereniging FSA in Amsterdam. Samen met Natalja hebben wij leiding gegeven voor Russische dans bij Kalinka Rotterdam, tien jaar lang.  Ik  verzorg  nu ook  caractere dansschoenen voor de Orientatie en vooropleiding groepen van Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Toen we met Natalja nog dansten, hadden we altijd over onze eigen dansschool gedroomd. In de zoektocht naar harmonie in beweging hebben we  “Moving Harmony” opgericht.

Elissa Gibbs

Elissa heeft haar dansopleiding gevolgd en diploma in Australië gehaald als uitvoerend ballet danseres. Daarna had ze naar Europa vertrokken, ze had werk gevonden bij Het Internationaal danstheater, waar ze afgelopen 22 jaar hebt gewerkt. Eerste 13 jaar als danseres en  daarna als balletmeester en Artistiek coördinator. De afgelopen 5 jaar helpt Elissa ook les geven in Diemen aan jonge kinderen  voor Moving Harmony.

Elena Koshil   

Een groot deel van mijn leven is verbonden met dans en sport. Mijn eerste kennismaking met dans was toen ik 4 jaar oud was. Ik begon toen met volksdansen. Ik heb daarna ritmische gymnastiek gedaan op de sportschool van de Olympische Reserve in Donetsk. Ik heb veel meegedaan aan wedstrijden en verschillende prijzen gewonnen. Uiteindelijk werd ik in 12 jaar gediplomeerd kandidaat meester in de sport. Verder studeerde ik klassiek ballet bij de balletschool van Vadim Pisarev. In deze balletschool werd les gegeven volgens de Vaganova methode. Nadat ik mijn diploma haalde kreeg ik een contract bij het Nationaal Academisch Theater voor Opera en Ballet in Donetsk, waar ik in het klassieke repertoire danste. Denk aan het Zwanenmeer, de Notenkraker, Assepoester, Giselle, Spartacus, Chipollino, Don Quichotte, La Bayadere, enz. Helaas liep ik een blessure op, waardoor ik moest stoppen met dansen en ik mijn leven een andere wending moest geven.

Ik heb toen een opleiding juridisch recht afgerond aan de Universiteit en kort als notaris assistent in Kiev gewerkt. Nu woon ik met mijn man in Nederland.

Werken met kinderen heb ik altijd leuk gevonden. In Donetsk was ik choreograaf voor de ritmische gymnastiek groep in dezelfde sportschool als waar ik begon met gymnastiek. Ik ben erg blij nu de kinderen bij Moving Harmony dansles te mogen geven.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.