Docent

Natalja Toptchi

Informatie

Ik begon met dans toen ik 3 jaar oud was, later, tijdens mijn HBO opleiding in Orel, waar ik tot choreograaf en pedagoog – balletmeester ben opgeleid, kwam ik met het internationaal repertoire in aanraking. Ik behaalde aan de Academie voor de Kunsten in Orel het Diploma met lof.
In 1994 werd aangenomen bij het Internationaal Danstheater, Amsterdam. Ik heb daar 13 jaar met plezier gedanst en veel ervaring opgedaan. Na afloop van mijn danscarriére ging ik Hatha Yoga en wijsbegeerte studeren bij de Saswitha opleidingen te Bilthoven.

Yoga gaf mij nieuw visie op beweging, en ik ben daar bewust van geworden van mijn innerlijke dans, waar adem, muziek en emoties zijn samengesmolten tot een diepe spirituele betekenis.
Voor 10 jaar was ik betrokken bij artistieke leiding van Kalinka, Russisch-Oekraïns dans- en zangensemble in Rotterdam, waar ik de regie en choreografie voor lopende programma´s heb verzorgd.

Ik had de werelddans aan kinderen van oriëntatie en vooropleiding bij de Nationale Balletacademie van Amsterdam gegeven.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan ademhalingstechnieken en bewuste en gezonde manieren van bewegen.


ONTDEK DE MAGIE VAN BEWEGEN. MELD JE NU AAN VOOR EEN PROEFLES!

Laat jezelf betoveren door de vreugde van beweging. Of je nu jong of oud bent, kom spelen, ontdekken en groeien door samen te dansen.
Zet vandaag nog die eerste dansstap en ontdek de wereld van beweging en expressie!